ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ (Smart Home)

Έξυπνο Σπίτι

Έξυπνο Σπίτι σημαίνει απλούστευση, εργονομία και χαλάρωση, επιτυγχάνοντας περισσότερα με λιγότερη προσπάθεια και μικρότερη κατανάλωση.

Το Έξυπνο Σπίτι λαμβάνει αποφάσεις για λογαριασμό σας και συντονίζει αυτοματοποιημένα και αρμονικά το πλήθος των συσκευών που σας περιβάλλουν, όπως εσείς θα το θέλατε! 

Το βασικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας «έξυπνο σπίτι» είναι η δυνατότητα παρακολούθησης και διαχείρισης όλων των χώρων και εγκαταστάσεων μιας κατοικίας με οποιοδήποτε τρόπο επικοινωνίας.

Είναι το σύνολο των αυτοματισμών, με τους οποίους ομαδοποιούνται, οργανώνονται και αυτοματοποιούνται οι λειτουργίες μιας κατοικίας, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης.

Gramms Energy - Έξυπνο Σπίτι για Νέους αλλά και Ηλικιωμένους, καθώς και ατόμων ΑΜΕΑ

Σημαντική βοήθεια προσφέρει επίσης και για τα Hλικιωμένα άτομα αλλά και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Διευκολύνει τις απλές καθημερινές λειτουργίες μέσα στο σπίτι, προσφέροντας ευκολία και διαχείριση των λειτουργιών.

Πως δημιουργείτε ένα έξυπνο σπίτι ;

Ακολουθώντας την μέθοδο της διαβίωσης δημιουργούμε ένα περιβάλλον που να έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία ώστε να ικανοποιήσει τις προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες των χρηστών. Για να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα διαβίωσης ακολουθούμε μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ενοίκων, έπειτα από κατάλληλο προγραμματισμό του συστήματος, συνοδεύεται από εξοικονόμηση της καταναλισκόμενης ενέργειας και κατ' επέκταση και από εξοικονόμηση χρημάτων. Επίσης, τα έξυπνα συστήματα είναι δυνατό να εξασφαλίσουν ασφαλέστερες συνθήκες διαβίωσης.

Οι στόχοι βελτίωσης της καθημερινότητας που επιτυγχάνουμε, ενδεικτικά:

  1. Ποιότητα ζωής  
  2. Εξοικονόμηση ενέργειας
  3. Ασφάλεια
  4. Έλεγχος Φωτισμού
  5. Έλεγχος θέρμανσης, κλιματισμού, αερισμού
  6. Έλεγχος ηλεκτρικών περσίδων και τεντών